Arie Kuit

Over Arie:

Arie is genomineerd voor de Pall Mall Swing Award en vijf jaar lang leadalto geweest bij ‘The Glenn Miller Orchestra’. Daarna heeft hij bekende Nederlandse artiesten begeleid zoals Marco Borsato, Lee Towers, Karin Bloemen, Edsilia Rombley, Rita Coolidge, Laura Fygi, Bastiaan Ragas, Laura Vlasblom en Pia Douwes. Verder is hij oprichter, arrangeur en saxofonist van ‘The Skyline Orchestra’, dat gespeeld heeft op onder andere The Millionaire Fair, het 25-jarig huwelijksfeest van Jaap van Zweden, het huwelijksfeest van dj Armin van Buuren, het International Jazzfestival Middelburg en Jazzfestival Amersfoort. Verder geeft hij workshops en is hij schrijver van het iBook The Missing Link.

Opleiding:

Rotterdams Conservatorium (Codarts)

Top drie tofste ervaringen in muzikale carrière:
  1. Het concert ‘Ode aan Charlie Parker’ in Thelonius.
    Hier had ik een band samengesteld met strijkers, stukken laten arrangeren, die ook op de LP “Parker with Strings” stonden. (Dit concert wordt nog genoemd in het boek “Jazz in Rotterdam” van Hans Zirkzee).
  2. Optreden op het jazzfestival “Java Jazz Festival” in Jakarta.
  3. De tournee’s als Lead-alto met ‘The Glenn Miller Orchestra’. (concerten in plaatsen als Berlijn, Wenen, Napels, Nice, Tel Aviv enz.)
Websites:

www.theskylineorchestra.com

Youtube:

“Knock On Wood”
“Autumn In New York”

22 mei 2016