Kirsten Vermeij

Docent: Dansles bij theaterklassen
Cursussen: Theaterles kids 
Musical Class 10-15 jaar 
Rockmusical RENT 

Over Kirsten:

Kirsten wist na de middelbare school precies wat ze wilde worden: allround musical artiest. Daarvoor ging ze naar de Dutch Academie of Performing Arts, waar zij veel leerde over zang, dans en drama. Op de opleiding speelde ze o.a. de rol van Maria in de musical East Side Story (bewerking van West Side Story) en in de musical Into the Woods de rollen van de ondeugende Roodkapje en Assepoesters stiefzuster.

Kirsten liep stage bij producties als Peter Pan de musical (rol van Smee) en bij de musical Nanny Mc Phee waar zij de rol van Evelien vertolkte. Daarnaast was ze onder anderen backing vocal bij het alom bekende Gouden Televizierring Gala en zong ze in Ca Ira Moed, een opera tegen zinloos geweld. Ze studeerde af met haar eigen voorstelling LEEF!!!

In haar zomervakanties was Kirsten de afgelopen zes jaar te vinden op Camping de Wije Werelt. Hier werkte ze als recreatiemedewerker, waarvan vier jaar als leidinggevende van het recreatieteam. Dagelijks speelde zij daar in het kindertheater de rol van Willemij, van het duo Wout en Willemij. Vanuit daar ontwikkelde ze allerlei theatertypetjes als Roosje Bloosje en Saar Schaar.

Samen met Adriana Kuijt is ze het theaterduo Annie & Annie gestart. De twee Rotterdamse toiletjuffrouwen waren o.a. te zien op het evenement Aan tafel met van Gogh en op het Klap van de Molen festival, beide in Otterlo.

Na de studie allround musical artiest wilde ze meer weten over het werk achter de schermen in een theater. Kirsten werd aangenomen op de opleiding Kunst en Economie van de HKU en deze heeft zij afgerond met een onderzoek naar Danseducatie waarvoor zij samen met Anouk Lems is genomineerd voor een HKU Award voor ondernemerschap. Momenteel werkt ze bij het Muziekhuis waar zij naast het lesgeven, projectontwikkeling en productietaken uitvoert. Daarnaast is zij werkzaam als vocalist voor 123ZING en versterkt ze het 123ZING backoffice team.

Opleiding:

Kirsten is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, Kunst en Economie richting Theatre and Performing Arts. Daarvoor heeft ze de opleiding Allround musical artiest afgerond aan de Dutch Academy of Performing Arts (DAPA).

Top drie tofste ervaringen in muzikale carrière:
  1. Ik heb het Oudewater 750 jaar Stad feestlied gezongen voor Koning Willem Alexander. Dit was een hele bijzondere ervaring.
  2. In de DAPA-afstudeervoorstelling Into The Woods heb ik Roodkapje gespeeld. Het was bijzonder om met mijn medestudenten zo een ingewikkelde musical te maken. De rol van Roodkapje was mijn favoriet, vooral omdat ze lekker ondeugend en gek is en een net iets te grote mond heeft.
  3. In de musical Tussentijd van Oudewater 750 jaar Stad heb ik de rol vertolkt van Karin. Ik heb door deze rol heel veel leuke, bijzondere en lieve mensen ontmoet. Ook het choreograferen van de dans voor de opening van het jubileumjaar van Oudewater 750 jaar Stad was heel tof! (Stiekem noem ik nog een vierde, mijn nominatie voor de HKU awards is ook MEGA bijzonder!
22 mei 2016