Cultuurhuis Oudewater en Jeugdcultuurfonds

Saskia Wulterkens, cultuurcoach van Cultuurhuis Oudewater, is vanaf nu ook intermediair van het Jeugdcultuurfonds. Dit houdt in dat zij klaar staat voor gezinnen die zelf de financiële middelen niet hebben om hun kind(eren) bijvoorbeeld theater, muziek of danslessen te laten volgen.

Wat doet het Jeugdcultuurfonds precies? 
Het Jeugdcultuurfonds wil dat ook kinderen uit gezinnen waar weinig geld is lessen op kunst en cultuurgebied kunnen volgen. De stichting maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch kunnen meedoen. Er kan een aanvraag gedaan worden voor een bijdrage waarbij de richtlijn €450,- per kind, per cursusjaar is.

Waarom is het Jeugdcultuurfonds zo belangrijk?
Het Jeugdcultuurfonds stelt dat het ontwikkelen van creativiteit, het ontdekken van je binnenwereld en passie, en het laten zien wie je bent en wat er in je leeft, goed is voor het zelfvertrouwen en concentratievermogen. Daarnaast vergroot het ontwikkelen van deze elementen de kansen van een kind, om later goed mee te kunnen doen in onze samenleving. De stichting vindt dat een kind dat danst, zingt, een instrument bespeelt of tekent een gelukkig kind is. Bovendien zal een kind dat lekker in zijn vel zit, op alle fronten beter presteren.

(bron: www.jeugdcultuurfonds.nl)

Ben of ken jij iemand die een beroep zou willen doen op het jeugdcultuurfonds? Dan kun je vanaf nu terecht bij Saskia. Zij weet precies wat er nodig is voor een aanvraag en kan deze eventueel zelfs voor je indienen. Klik hier voor haar contactgegevens

Kijk voor meer informatie over de subsidie op: www. jeugdcultuurfonds.nl

Related Posts

Leave a reply

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.