Musicalfilm ‘Boekenwurm’ door Musical Kids

Sinds februari zijn de jongste musicaltalenten van het Muziekhuis druk bezig met het instuderen van de musical ‘Boekenwurm’, gebaseerd op Roald Dahl’s verhaal ‘Matilda’. Omdat spelen voor live publiek onzeker was, hebben we er een extra bijzonder tintje aan gegeven. Wij hebben van deze musical namelijk een echte Musicalfilm gemaakt!

Zaterdag 12 juni hebben we met elkaar de hele musical gefilmd, met alles erop en eraan. Extra bijzonder is dat de leerlingen alle liedjes hebben ingezongen in de 123ZING opnamestudio van Sebastian.

Benieuwd naar het resultaat? Kijk dan de Musicalfilm hieronder!

 

 

 

Rolverdeling:

Matilda:
Tessel Baauw
Bulstronk:
David Uitbeierse
Juf Engel / Zuster:
Lyn Kooijmans
Brechtje:
Lisanne Vermeulen
Julia / Irina:
Amy Verkleij
Hortensia / Moeder Wurmhout:
Frederique Schoonens
Michiel / Dokter:
Indy Peer
Jan / Vladimir:
Sverre Kasbergen
Lavendel / Dimitria:
Lune Nieuwpoort
Vader Wurmhout:
Benjamin Stelten

Docent spel, regie en dans:
Kirsten Boere-Vermeij

Docent zang: Jolieke Sorber

 

 

Waar gaat het verhaal over?

Matilda Wurmhout is een jong meisje dat met haar ouders en haar broers Michiel en Jan in Amerika woont. Ze is uitzonderlijk slim, en leest boeken bij de vleet! Maar het leven wordt haar, door haar oppervlakkige ouders en broers, steeds weer zuur gemaakt. Matilda haar vader, die haar stug een jongen blijft noemen, verkoopt oude krakkemikkige auto’s voor een veel te hoge prijs aan de Russische Maffia. Omdat Matilda thuis zo erg wordt dwarsgezeten, besluit ze haar ouders en broers een lesje te leren, bijvoorbeeld door het haar van haar vader groen te verven. Want zoals Matilda altijd zegt: ‘Soms moet je doodgewoon een tikkeltje stout zijn!’.  

Op school zit het Matilda (en haar klasgenoten) ook niet mee. De school wordt geregeerd door de tirannieke directrice Bulstronk. De Bulstronk wordt door iedereen gevreesd omdat ze kinderen in het Stikhok opsluit en aan hun vlechten over het schoolplein sleept. Matilda en haar klasgenoten, krijgen les van juffrouw Engel. Juf Engel is compleet het tegenovergestelde van de Bulstronk. Zij ziet dat Matilda heel slim is en helpt haar dan ook omdat ze gelooft dat het een wonderkind is.

Op een dag tijdens de gymles wordt Matilda zo boos op de Bulstronk, dat ze ontdekte dat ze niet alleen super slim is, maar ook dingen kan laten bewegen met haar ogen. Als ze dit geheim aan juf Engel toevertrouwt, vraagt juf Engel of Matilda thee komt drinken bij haar.

Bij juf Engel thuis komt Matilda erachter dat de Bulstronk, juf Engel haar tante is. Bulstronk heeft de villa van de overleden vader van juf Engel, Marcus, ingepikt terwijl deze eigenlijk aan juf Engel toebehoort. Matilda wil juf Engel helpen en laat met haar gave de Bulstronk geloven dat de geest van Marcus is teruggekomen om zijn dochter te helpen. De Bulstronk blijkt ontzettend bijgelovig en verlaat gillend de school.

Matilda’s vader wordt intussen op de hielen gezeten door de Russische Maffia die ontdekt hebben dat hij de kilometertellers van de auto’s die hij verkoopt terugdraait. Vader en Moeder Wurmhout, Jan en Michiel slaan op de vlucht naar de zon! Matilda wil niet mee en juf Engel vraagt op het allerlaatste moment of ze Matilda mag adopteren. Juf Engel wordt ook de nieuwe directrice van de school en de school wordt de beste van het hele land! 

Eind goed al goed!