Musicaltalent straalde in musical ‘Minoes’

Dit weekend speelden de musical leerlingen van het Muziekhuis maar liefst drie keer in een uitverkocht Muziekhuis de sterren van de hemel in de musical ‘Minoes’. De vijfentwintigkoppige cast bestond uit talenten tussen de 6 en 16 jaar uit Oudewater, Montfoort, Schoonhoven, Linschoten, Haastrecht en Jaarsveld. Samen vormden zij de kattenpersdienst van het dorp Killendoorn en hielpen zij juffrouw Minoes (gespeeld door Fabiënne Brand) en journalist Tibbe (Floris Tesink) aan belangrijke nieuwtjes voor de krant. In een wervelende show vol zang, dans en kats toneelspel gaven zij alles wat ze hadden om het publiek een fantastische beleving te bezorgen.

Na een jaar repeteren onder begeleiding van docenten Kirsten Vermeij (dans), Marlou Koevoets (zang) en Evelien Isphording (regie) waren de leerlingen er helemaal klaar voor. Ze stonden te miauwen van ongeduld, klaar om het podium op te mogen! “Ze zijn ontzettend leergierig en getalenteerd. Sommige van deze kinderen volgen nu al drie jaar les bij ons en je ziet ze echt groeien. Waar sommigen drie jaar geleden nog wat verlegen binnenkwamen, spelen ze nu de sterren van de hemel!” vertelt dansdocent Kirsten Vermeij.

Dit jaar was het voor het eerst dat ook de jongste talenten, namelijk die van de Musical Kids groep (6-9 jaar oud), meespelen in de grote musicalproductie van het Muziekhuis. Deze jonge talenten speelden de kleine kittens van de Jakkepoes. Alle poezen in de voorstelling hadden hun eigen karaktertje, de één heel stoer en weer een ander heel tuttig. Dat kwam ook goed tot uiting in de kleding. Remon van Breukelen en Jeroen Kliver hadden, samen met een aantal vrijwilligers, voor alle poezen een bij het karakter passend poezenpak gemaakt. Meters nep bond en andere pluizige stoffen hebben zij gebruikt om dit te kunnen realiseren. Ook de spelers die geen poes waren hadden een prachtig handgemaakt kostuum aangemeten gekregen. “Dat is wel echt een puntje op de i!” aldus Kirsten. “Dit maakte de totaalbeleving van het spelen in een musical nog completer  voor de kinderen. Je ziet de kinderen door het jaar heen groeien. En als ze dan samen zo’n eindresultaat neerzetten en je ziet ze stralen van plezier, dan zijn we echt trots op ze! Het is een heel bijzonder proces zo’n musical en heerlijk om dit samen met deze kinderen te mogen neerzetten.” vertelt Loes de Vos van het Muziekhuis.

Open les za 6 juli
Als het poezenpluis in het Muziekhuis weer is neergedaald gaan de kinderen zich opmaken voor een paar leerzame masterclasses tot de zomer, zodat ze zich nog meer kunnen ontwikkelen in het musicalvak. Op zaterdagochtend 6 juli is er een Open les van 10.00-12.00 . Kinderen die het leuk vinden om een keer te komen kijken, zijn van harte uitgenodigd! We gaan aan de slag met de musical ‘High School Musical’ die we volgend seizoen op de planken brengen.

Meer info over de cursus Musical Class

Fotografie: Max van Zuilen

27 mei 2019

Leave a reply

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.