Over ons

De van oorsprong Cabauwenaren Sebastian (1971) en Loes van Zuijlen (1976) woonden vroeger vlakbij elkaar in het dorpje Cabauw, maar leerden elkaar in de kerk pas echt kennen. “Ik zong in het jongerenkoor waarvan Sebastian de dirigent was en al snel sloeg de vonk over”, vertelt Loes. De twee zijn sindsdien al 20 jaar onafscheidelijk en de trotse ouders van twee zoons Luwen en Romijn.

Sebastian en Loes hebben één ding gemeen: een passie voor muziek, kunst en cultuur. Sebastian maakt al zijn hele leven muziek, zo wist hij al vanaf zijn 10e dat hij muzikant wilde worden en daarbij graag mensen betrekt. “Het is mooi om te zien dat mensen schik hebben in het maken van muziek, daarin hun ei kwijt kunnen en dat ik daar een rol bij speel”, laat Sebastian weten.

Loes daarentegen heeft ondanks dat ze dol is op zingen en dansen een andere richting gekozen. Zo regelt ze de zakelijke en organisatorische kant van het Muziekhuis. Loes: “Het leukste vind ik het uitdenken en het creëren van alle activiteiten en dit samen met de mensen om mij heen neerzetten.”

Stille wens
In augustus 2012 kregen ze het pand aan de Kapellestraat in het vizier. “Het was altijd al een stille wens van ons om samen een muziekschool te starten”, geeft Sebastian aan. Loes vult aan: “Het leek ons geweldig om een bruisend muzikaal centrum met verschillende disciplines onder 1 dak te hebben. En daar samen muziek te maken, plezier te beleven en van elkaar te leren.”

Eerste seizoen
Ze schreven in 2012 een plan van aanpak voor de ‘beauty contest’ van de gemeente. Dit plan bleek favoriet bij de gemeente Oudewater en kreeg veel bijval vanuit de gemeenschap. Na 4 jaar kregen ze in 2016 eindelijk de sleutel in handen. Vanaf september 2016 is het eerste seizoen van start gegaan en steeds meer mensen weten het Muziekhuis te vinden voor dans, theater, muziek en zang.

123ZING
Sebastian en Loes zijn naast dat ze de trotse eigenaren van het Muziekhuis Oudewater zijn, ook eigenaren van het bedrijf 123ZING. De 123ZING muziekmethode is een digitale, laagdrempelige manier van lesgeven in muziek voor groep 1 t/m 8. Inmiddels maken zo’n 1100 basisscholen, brede scholen, bso’s en kinderkoren wekelijks muziek met 123ZING. “Doordat we dit bedrijf hebben, zijn we in staat om het pand te restaureren”, vertelt Sebastian.

Stichting Muziekhuis Oudewater
Stichting Muziekhuis Oudewater is opgericht met als doel kwalitatief cultuuronderwijs te bieden voor een betaalbare prijs aan iedereen in Oudewater en omgeving. Via projecten op de basisscholen in en om Oudewater zet de stichting zich ook in voor het stimuleren van muziek op de basisschool. De stichting heeft geen winstoogmerk. Alle steun van sponsors en vrienden van de stichting Muziekhuis Oudewater is welkom om deze doelstelling te blijven realiseren.

De stichting biedt een breed aanbod cursussen, lessen en workshops voor alle leeftijden. Er worden dagelijks lessen gegeven door professionele docenten die met veel passie hun lessen aanbieden en zelf regelmatig als artiest op het podium te vinden zijn.

Naast de reguliere lessen en cursussen organiseert de stichting regelmatig jamsessies, optredens en voorstellingen waarbij iedereen welkom is om mee te genieten van alle talenten uit Oudewater en omgeving.