Basisvorming Muziek 2-12 jaar

Om kinderen zo goed mogelijk te begeleiden in hun muzikale ontwikkeling, hebben wij voor kinderen van 2-12 jaar het traject Basisvorming Muziek ontwikkeld. Deze serie cursussen biedt jonge kinderen begeleiding bij hun muzikale ontwikkeling en draagt daarnaast ook bij aan de sociale, cognitieve en motorische ontwikkeling. Plezier maken en spelenderwijs ontdekken staat  in deze cursussen centraal. Na het volgen van dit traject is het kind optimaal voorbereid op een eventuele keuze voor een instrument.

Dit traject bestaat uit diverse cursussen, die op elkaar aansluiten:

 

Peuters kunnen al kennismaken met muziek en bewegen samen met hun (groot-)ouders/verzorgers. Dit zijn maandelijkse themalessen die je los kunt afnemen of kom iedere maand gezellig langs.

Vanaf de kleuterleeftijd kunnen de kinderen doorstromen naar de cursussen Het Muziekavontuur voor groep 1-2 en vervolgens naar Het Muziekfeest voor groep 3-4. Plezier maken en spelenderwijs ontdekken staat  in deze cursussen centraal. Deze cursussen worden op dinsdagmiddag op hetzelfde tijdstip gegeven, zodat broertjes en zusjes eventueel tegelijkertijd gehaald en gebracht kunnen worden.

Vanaf groep 5 kunnen kinderen kennismaken met diverse instrumenten in de cursus Gek op Muziek.

Het is ook mogelijk om vanaf die leeftijd te starten met prive-, of duoles op een instrument naar keuze.

Cursussen Basisvorming Muziek

Ouder & Peuter Muziek 2-4 jaar
Het Muziekavontuur (groep 1-2)
Het Muziekfeest (groep 3-4)
Slagwerkgroep (v.a. groep 5)
Gek op muziek (vanaf groep 5)
Basisvorming Muziek 2-12 jaar
27 augustus 2020