Caroline van den Akker

Docent: Muziek op schoot docent
Cursussen: Muziek op schoot 2-4 jaar 

Over Caroline:

Caroline is in het dagelijks leven leerkracht basisonderwijs en het liefste doet ze iedere dag een muziekactiviteit met haar leerlingen. Een aantal keer per jaar geeft ze aan geïnteresseerde kinderen muziekles. Caroline geniet ervan als ze samen met de kinderen er een muzikaal feestje van maakt. Leuk weetje: in Oudewater lopen er veel kinderen rond die als peuter of kleuter de cursus muziek op schoot hebben gevolgd bij Caroline. Daarnaast bespeelt ze een aantal muziekinstrumenten (naar eigen zeggen ‘van alles een beetje’) en zingt en danst ze graag.

Opleiding:

Muziek op schoot voor kinderen van 0 – 4 jaar bij Gehrels Muziekeducatie en vakleerkracht muziekonderwijs basisschool aan de Hogeschool InHolland

Top drie tofste ervaringen in muzikale carrière:
  1. Ik wilde heel graag zangeres worden van een band, maar dat liep anders dan verwacht. Als ik dan de kans krijg laat ik deze uiteraard niet onbenut. Tijdens het Grachtenconcert van Oudewater 750 jaar Stad kreeg ik er één. Samen met De Klaverband heb ik op het podium een lied mogen zingen.
  2. Ik heb in Haarlem zangles gehad van opera zangeres Olga Ongena. Een aantal jaar op rij mochten enkele leerlingen van haar meezingen in een jaarlijkse uitvoering in het Concertgebouw Haarlem. Dit waren uitvoeringen van het Operette gezelschap N.O.G.  Ik mocht meezingen in de ‘Operette: Das Dreimädelhaus’ en dit was toch een bijzondere ervaring!
  3. Muziek maken met kinderen is mijn passie. Op de Oudewaterse basisschool Klavertje 4 heb ik meegewerkt aan het maken van de lipdub ‘Schoner dan Schoon’ in samenwerking met 123Zing. Dit was een super ervaring!
22 mei 2016