Evelien Isphording

Docent: Musical/Theater
Cursussen: Musical Clas 10-15 jaar

Over Evelien:

Als kind was Evelien een erg verlegen meisje dat liever niet in de belangstelling wilde staan. De verbazing in haar omgeving was dan ook groot toen ze op haar 9e op toneelles wilde. De eerste lessen waren doodeng, maar toch zo leuk! Evelien bleef toneelspelen en haar verlegenheid verdween als sneeuw voor de zon. Ze vond toneel zo leuk dat ze op meerdere plekken tegelijk ging spelen en vanaf haar 10de wist ze zeker dat ze later “toneeljuf” wilde worden.Zo gezegd zo gedaan.. op haar 18e werd Evelien aangenomen op een HBO Theaterschool.Tijdens haar studie liep Evelien stage op basis- en middelbare scholen, maar ook bij  centra voor de kunsten (oa op de musical afdeling van het UCK) en startte zij een theatergroep op voor mensen met een verstandelijke beperking.

Daarnaast speelde Evelien in vele voorstellingen van studiegenoten en bij de theatervereniging waar zij nog steeds actief was.

Na haar studie werkte Evelien deels in de gehandicaptenzorg en daarnaast als freelance dramadocent en regisseur.

Eind 2016 besloot ze haar grote droom waar te gaan maken, en opent Evelien in Schoonhoven haar eigen theaterschool; “Theatrique”. Hier geeft ze les aan volwassenen, mensen met een verstandelijke beperking, tieners en kinderen vanaf 4 jaar. Ook heeft zij daar een musicalgroep. Daarnaast werkt ze op diverse plekken als regisseur en dramadocent.

Evelien wil in tijdens haar lessen iedereen kennis te laten maken met de magie van theater (in de breedste zin van het woord… er is meer dan alleen spelen). Ze vindt het ontzettend leuk om te werken met mensen van alle leeftijden. (Spel)plezier en veiligheid in de groep vindt ze het aller belangrijkst.

Opleiding:

Jazz&HBO Theaterschool ArtEZ in Zwolle, opleiding tot dramadocent/theatermaker en CKV docent. Verder volgt Evelien regelmatig verdiepings/bijscholings cursussen zoals montage theater en trainingsacteren

 

Top drie tofste ervaringen in je theater carrière:
    1. Mijn werkzaamheden op Buitenkunst. Daar werk ik in de zomer als theaterdocent en maak dan dagelijks toffe voorstellingen met hele enthousiaste deelnemers.
    2. Regie van iedere voorstelling is leuk! Snorro, De dochter van de boevenkoning en Manus Nigra zijn drie van mijn favorieten. Werken met leuke mensen en speler voor een enthousiast publiek is eigenlijk altijd een feestje.
    3. Spelen van de voorstelling “Hoe overleef ik de brugklas” Deze voorstelling heb ik met mijn klas 36 keer gespeeld (in een week) voor alle groepen 8 uit Zwolle. Een ‘teaching in role project’ waarbij we in de Broere Kerk van Zwolle een hele school hadden nagebouwd en de klassen in de voorstelling stapten.
19 juni 2018

Leave a reply

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.