Ewout Heijbroek

Docent: Musical/Theater
Cursussen: Musical Clas 10-17 jaar

Over Ewout:

Al sinds zijn 8ste is Ewout verliefd geworden op het theatervak. Meteen had hij zich op gegeven voor de plaatselijke musical vereniging en was thuis al veel bezig met dansen, zingen, maar ook theaters bouwen van Lego.

Naast het uitvoeren van musical en theater, was hij al vroeg bezig met alles wat daarbij komt kijken. Van techniek tot aan regisseren.

Ewout heeft eerst een jaar vooropleiding Theater aan het UCK in Utrecht gedaan, waarna hij in 2019 afstudeerde aan de Frank Sanders Akademie voor muziek- en musicaltheater.

Bij zijn stage in “kikker en de vallende ster” (bekend van de boekjes van Max Veldhuijs) van Theater Terra kwam Ewout in aanraking met Poppenspel waar hij een verborgen talent in ontdekte. Nu is hij werkzaam bij Morssinkhof-Terra als speler, maker en technicus.

Bij het Muziekhuis is Ewout verantwoordelijk voor de regie bij de Musical Class.

Opleiding:
  • Vooropleiding theater UCK in Utrecht
  • Frank Sanders Akademie in Amsterdam

Top drie tofste ervaringen in muzikale carrière:

  1. Mijn eerste regie! Samen met studenten van de Frank Sanders Akademie heb ik ‘Into The Woods’ mogen maken. Een waanzinnige uitdaging, maar met een buitengewoon leuke club.
  2. Mijn stage in ‘Kikker en de Vallende Ster’. Daar kwam mijn jongens droom dan eindelijk tot leven. Touren door heel Nederland voor grote zalen en enorm getalenteerde collega’s. Ik heb daar ongelofelijk veel geleerd.
  3. Via de ING won ik platina tickets voor ‘Wicked’. Toen mocht ik, in het mooiste theater in Nederland, de bloemen overhandigen aan Chantal Janzen tijdens het slotapplaus. Ik ben niet zo gauw fan, maar ik klapte uit elkaar van geluk. Zeker toen ik een volledige backstage-tour kreeg. Mijn theater hart heeft nog nooit zo hart geklopt en ook mijn fascinatie voor theater techniek bereikte op die dag zijn hoogtepunt.
24 augustus 2020