Het Muziekavontuur (groep 1-2)

Het Muziekavontuur is een cursus voor kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool (leeftijd 4-6 jaar). In 3 blokken van elk 10 weken gaan we samen op ontdekkingsreis en beleven we allerlei muzikale avonturen. Per blok gaan we aan de slag met een nieuw verhaal, dus blijft het heel spannend en gevarieerd. Hierdoor is het ook mogelijk om nog later in te stromen in deze cursus.

TIP: de BSO’s Jip en Janneke en de Yellow Bellies in Oudewater hebben een haal- en brengservice naar het Muziekhuis!

Op een speelse en vrolijke manier ontdekken we hoe leuk samen muziek maken kan zijn. We trekken in het Muziekhuis allerlei kleine en grote instrumenten en materialen uit de kast om op te spelen! Daarnaast gaan we zingen en bewegen op muziek en ontdekken we begrippen als hard en zacht, snel en langzaam, hoog en laag.

Leerlingen van groep 1 en 2 worden in dezelfde groep geplaatst. Hierdoor zijn er binnen een groep verschillen in leeftijd en muzikale ontwikkeling. De cursus is zo ingericht dat er ruimte is voor dit niveauverschil en de docent zal hierop inspelen door te differentiëren.

Tijdens de cursus gaan we ook optreden voor de ouders! Allereerst op zaterdagmiddag 18 december 2021 tijdens de Xmas middag samen met andere jonge leerlingen van het Muziekhuis. Ook aan het einde van het seizoen tijdens het Plein Festijn op zaterdag 2 juli 2022 zullen we samen met alle leerlingen van het Muziekhuis als afsluiting van het seizoen aan iedereen laten horen wat we geleerd hebben!

Na de cursus Het Muziekavontuur

Wanneer leerlingen naar groep 3 van de basisschool gaan, kunnen zij doorstromen naar de cursus Het Muziekfeest (groep 3-4). Kijk ook eens bij de cursussen van Mirakel Musicaltheater als je graag meer over musical spelen wilt leren. Wil je meer zingen? Kijk dan eens bij het kinderkoor Vocal Kids.


Deze cursus maakt deel uit van de Basisvorming Muziek 2-12 jaar:

Om kinderen zo goed mogelijk te begeleiden in hun muzikale ontwikkeling, heeft Muziekhuis Oudewater voor kinderen van 2 tot 12 jaar een nieuw traject Basisvorming Muziek ontwikkeld. Dit traject bestaat uit verschillende cursussen die op elkaar aansluiten. Plezier maken en spelenderwijs ontdekken staat in deze cursussen centraal. Na het volgen van dit traject is het kind optimaal voorbereid op een eventuele keuze voor een instrument. De lessen zijn zo opgebouwd dat elk kind zich in zijn/haar eigen tempo muzikaal kan ontwikkelen.

lees verder over het traject basisvorming muziek

Leeftijd:

Groep 1-2

Aantal lessen:

3 x 6 lessen

Lesduur:

40 minuten

Dag en tijd:

Nog niet bekend

Lesdata 2023-2024:

Nog niet bekend

Optredens:

Za 15 juni 2024 Pleinfestijn

Prijs:

 

Docent:

nog niet bekend

23 augustus 2020