Het Muziekfeest (groep 3-4)

Vroeger was er AMV, nu is het tijd voor iets compleet nieuws! Het Muziekfeest!
Het doel is hetzelfde; kinderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met muziek. Al jaren brengt docent Patrick kinderen in contact met alle instrumenten die er te vinden zijn, en met succes! Wist je dat hij al jaren drumlessen geeft in het Muziekhuis, dus met ritme zit het wel goed. Met enthousiasmeren trouwens ook 😉

Niet uit een boekje, niet zittend achter een tafeltje, maar actief, binnen en buiten. Creatief, eigen muzieknoten maken van allerlei materiaal. Springend, rennend, maar ook fluisterend en sluipend! Op alle instrumenten die er in het Muziekhuis te vinden zijn gaan we samen muziek maken.

Alle zintuigen worden geprikkeld, met veel humor, en met oog voor elk kind, zodat elk kind zich vrij kan voelen om op ontdekkingstocht te gaan.

Wie houdt er nou niet van een feestje? Wie doet er mee?

Leerlingen van groep 3 en 4 worden in dezelfde groep geplaatst. Hierdoor zijn er binnen een groep verschillen in leeftijd en muzikale ontwikkeling. De cursus is zo ingericht dat er ruimte is voor dit niveauverschil en de docent zal hierop inspelen door te differentiëren.

Tijdens de cursus gaan we ook optreden voor de ouders! Allereerst op woensdagmiddag 9 december tijdens de Xmas middag samen met andere jonge leerlingen van het Muziekhuis. Ook aan het einde van het seizoen tijdens het Plein Festijn op 3 juli zullen we samen met alle leerlingen van het Muziekhuis als afsluiting van het seizoen aan iedereen laten horen wat we geleerd hebben!

Na de cursus Het Muziekfeest

Wanneer leerlingen naar groep 5 van de basisschool gaan, kunnen zij in de lijn van de Basisvorming Muziek doorstromen naar de cursus Slagwerkgroep (vanaf groep 5) of Snaren & Gitaren (vanaf groep 5). Heb je al interesse in privéles op een instrument? Kijk dan bij de pagina instrumentles. Kijk ook eens bij de cursussen Musical Kids (6-9 jaar) als je graag in een musical wilt spelen. Wil je meer zingen? Kijk dan eens bij het kinderkoor Vocal Kids.


Deze cursus maakt deel uit van de Basisvorming Muziek 2-12 jaar:

Om kinderen zo goed mogelijk te begeleiden in hun muzikale ontwikkeling, heeft Muziekhuis Oudewater voor kinderen van 2 tot 12 jaar een nieuw traject Basisvorming Muziek ontwikkeld. Dit traject bestaat uit verschillende cursussen die op elkaar aansluiten. Plezier maken en spelenderwijs ontdekken staat in deze cursussen centraal. Na het volgen van dit traject is het kind optimaal voorbereid op een eventuele keuze voor een instrument. De lessen zijn zo opgebouwd dat elk kind zich in zijn/haar eigen tempo muzikaal kan ontwikkelen.

lees verder over het traject basisvorming muziek

Leeftijd:

Groep 3-4

Aantal lessen:

30 lessen

Lesduur:

45 minuten

Dag en tijd:

Dinsdag 15.30-16.15 uur

Lesdata:

Blok 1: 29 september, 6, 13, 27 oktober, 3, 10, 17, 24 november, 1, 8, 15 (inhaalles) december
Blok 2: 12 (inhaalles), 19, 26 januari, 2, 9, 16 februari, 2, 9, 16, 23, 30 maart
Blok 3: 13, 20 april, 11, 18 mei, 1, 8, 15, 22, 29 juni
(Instromen op 19 januari of 13 april mogelijk)

Prijs:

€255
8 termijnen van €31,87

Docent:

Patrick Streng

23 augustus 2020