Kirsten Vermeij

Docent: Musical/Theaterdocent
Cursussen: Musical Kids 6-9 jaar 

Over Kirsten:

Kirsten studeerde in 2012 af aan de Dutch Academie of Performing Arts (DAPA), waar zij opgeleid werd tot alround Musical Artiest. Op de opleiding speelde ze o.a. de rol van Maria in de musical East Side Story (bewerking van West Side Story) en in de musical Into the Woods de rollen van Roodkapje en Assepoesters stiefzuster.

Kirsten liep stage bij producties als Peter Pan de musical (rol van Smee) en bij de musical Nanny Mc Phee waar zij de rol van Evelien vertolkte. Daarnaast was ze onder anderen backing vocal bij het alom bekende Gouden Televizierring Gala en zong ze in Ca Ira Moed, een opera tegen zinloos geweld. Ze studeerde af met haar eigen voorstelling LEEF!!!

Na de studie allround Musical Artiest wilde Kirsten meer weten over het werk achter de schermen in een theater, dus koos zij ervoor om verder te studeren aan de HKU richting Kunst en Economie. Deze studie ronde zij af met een onderzoek naar het vermarkten van danseducatie producten. Hiermee werd zij, samen met haar onderzoekspartner, genomineerd voor een HKU Award voor ondernemerschap.

Tijdens haar studie werkte Kirsten o.a. op Camping De Wije Werelt in Otterlo. Hier gaf zij leiding aan het animatieteam en voor deze camping ontwikkelde zij ook verschillende theater en dans gerelateerde activiteiten, zoals meeleef theatervoorstellingen, theater typetjes en grotere evenementen.

Momenteel werkt Kirsten als marketing communicatie manager, vocaliste en danseducatie ontwikkelaar bij 123ZING. Daarnaast runt zij haar eigen bedrijf ‘Kirsz Theaterzaken’, waarmee zij musical en dansles geeft bij verschillende culturele instellingen en scholen, maar waarmee zij ook marketing communicatie, productionele of educatie vraagstukken oplost voor verschillende culturele organisaties. Zo deed zij dit de afgelopen jaren voor o.a. De Dutch Don’t Dance Division, een professioneel dansgezelschap uit Den Haag. En geeft zij de Musical Kids lessen bij het Muziekhuis!

Verder is Kirsten oprichter van Stichting De Dansloods. Met deze stichting produceert Kirsten, samen met haar twee mede-oprichters, danseducatie voorstellingen en workshops voor het basisonderwijs, die volledig gericht zijn op bewegend- en vakoverstijgend leren.

Tot slot vormt Kirsten samen met Sabastian van Zuijlen en Danielle Stellingwerff country bandje ‘Boots & Belly’.

Opleiding:

Kirsten is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, Kunst en Economie richting Theatre and Performing Arts. Daarvoor heeft ze de opleiding Allround musical artiest afgerond aan de Dutch Academy of Performing Arts (DAPA).

Top drie tofste ervaringen in muzikale carrière:
  1. Ik heb het Oudewater 750 jaar Stad feestlied gezongen voor Koning Willem Alexander. Dit was een hele bijzondere ervaring.
  2. In maart 2018 speelde ik Maria Magdalena in de rock opera Jezus Christ Super Star, geproduceerd door Monique v.d. Hoogen uit Oudewater. Dit was enorm bijzonder door het verhaal dat ik mocht vertellen in deze rol, maar ook door de mensen waarmee ik dit mocht doen.
  3. Een gedeelde 3e plaats: Allereerst het produceren van ‘De Danskriebel’, mijn eigen danseducatie voorstelling die we speelden voor meer dan 1000 basisschool kinderen uit Gouda en omgeving. Daarnaast was ook het touren als workshopbegeleider van de danseducatie voorstelling #PEST van De Dutch Don’t Dance Division een super toffe ervaring!
22 mei 2016