Merel Vrijhof

Docent: Musical / Dans
Cursussen: Musical Clas 10-17 jaar

Over Merel:

Merel was 14 toen zij na veel onzekerheid eindelijk op musicalles ging en ondanks de onzekerheid is daar de toon gezet. In haar 1e jaar mocht ze Sandy spelen in de musical Grease. Nadat ze had gezongen voor 800 man, alleen op het toneel met een spotje, wist ze het zeker. Ik wil musicalactrice worden.

Na 3 rondes werd Merel aangenomen op de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater. Op de opleiding heeft ze verschillende zang, dans en spellessen gehad en in zelfgemaakte stukken zichzelf ontwikkeld.

Merel heeft stage gelopen bij Peppa Pig Live! van Van Hoorne Entertainment. Hiermee heeft ze getourd door heel Nederland. Vervolgens heeft zij Pip in Woezel en Pip gespeeld. Verder doet Merel nog veel losse projecten bij Van Hoorne Entertainment.
Merel is bij het Muziekhuis werkzaam als dansdocent bij de Musical Class.

Opleiding:

Merel is afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater.

Top drie tofste ervaringen in je theater carrière:
  1. Peppa Pig was mijn 1e Nederlandse tour en dat vond ik echt fantastisch! Ieder weekend in een ander theater, heel Nederland door met de auto en al die kinderen blij maken.
  2. Op school heb ik een toneelstuk gespeeld. Normaal ben ik gewend om altijd ook te zingen en te dansen, maar dit was alleen spel. Dit vond ik ontzettend spannend, maar uiteindelijk vond ik dat 1 van de leukste voorstellingen die ik ooit heb gedaan. Mijn rol was een ontzettend dom blondje en dat vond ik waanzinnig om te spelen.
  3. Ik heb 5 eigen voorstellingen gemaakt en dit mogen spelen voor publiek. Het voelt een beetje alsof je je kindje op het toneel gooit en dit moet delen met mensen. Onwijs spannend, maar zo dankbaar als je het lef hebt om dit te doen. Echt genieten!
5 juli 2020