Savanna Visser

Docent: Musical / Dans
Cursussen: Musical Clas 10-17 jaar

Over Savanna:

Savanna zingt al zo lang zij het zich kan herinneren. Tijdens een verhuizing vond zij een oude gitaar van haar moeder. Vastberaden om muziek te krijgen uit het ding sloot zij zich wekenlang op in haar kamer. Een paar maanden daarna deed zij mee aan een talentenjacht en ze won! Daar zat meer in! Ze schreef zich in voor de popacademie en Savanna werd aangenomen. Na drie jaar studeren, studeerde zij in 2014 vervroegd af. Op deze opleiding ontmoette zij een nieuwe passie: lesgeven! Savanna besloot hiervoor nog een opleiding te volgen. Hier zal zij in 2021 van afstuderen.

Savanna heeft inmiddels haar eigen zangschool: Zangschool SavannaJoy. Binnen de zangschool biedt zij lessen aan in zang, stage-presence, musical, instrumentbegeleiding. Via de zangschool wordt zij ook ingehuurd voor musicalkampen.

Naast het lesgeven is Savanna actief in haar eigen band: Stevie Mae Robin. Deze band bestaat pas sinds 2019 maar heeft in korte tijd al het nodige bereikt! Slechts een maand nadat de band compleet was, draaiden zij in september hun eerste gig op een festival. Na een bandlid wisseling stonden zij in december in de studio en nu hebben zij met succes hun eerste single uitgebracht.
Savanna is ook actief in de organisatie van PitPop Nieuwegein. Een gratis toegankelijk, jaarlijks terugkerend festival. De organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers en weet ieder jaar weer een feestje neer te zetten. Het festival groeit en wie weet wat de toekomst brengt.
Savanna staat altijd open voor nieuwe avonturen en kan dan ook niet wachten om aan de slag te gaan bij Muziekhuis Oudewater.

Opleiding:
  1. Utrechts Centrum voor de Kunsten: Theaterklas
  2. Gerda Kagie Dansstudio: Showgroep sinds 2019
  3. Zadkine Popacademie Rotterdam: Uitvoerend muzikant, discipline zang
  4. Hogeschool Utrecht/Instituut Theo Thijssen: PABO (bijna afgerond)
Top drie tofste ervaringen in je theater carrière:
  1. AFSTUDEERCONCERT: In 2014 studeerde Savanna af van de popacademie met haar afstudeerconcert in Theater Vleuterweide. Geheel op eigen kracht gedraaid was er een VIP-ruimte, een presentator, een voorprogramma, gastoptredens, een avondvullend programma verzorgd door Savanna + band maar misschien nog wel het tofste: een uitverkochte zaal!
  2. PITPOP NIEUWEGEIN: In 2017 besloten Savanna en haar moeder om een gratis toegankelijk festival te organiseren in Nieuwegein. Een spannende nieuwe uitdaging! Een zenuwslopende dag. Hoeveel mensen zouden er komen? Hebben we alles wel goed geregeld? Staat iedereen klaar? Maanden werk vielen in het niet bij het zien van de optredens, het publiek en het enorme feestje wat gevierd werd. PitPop Nieuwegein 2017 was een groot succes!
  3. OUT OF THE BLUE: 2020 startte natuurlijk heel erg gek. Een gedurfde beslissing (zou je het kunnen noemen) om een single te releasen in deze tijd. Met name als het je eerste is… Savanna besloot het met haar band toch te doen en met succes! De single wordt gedraaid op o.a.: Radio 100% NL, NPO 5 in ‘De MAX’, ‘Hits from the Heartland’ en vele andere lokale, nationale maar ook internationale radiozenders. Dit smaakt naar meer…!
Website:

www.facebook.com/ZangschoolSavannaJoy
www.StevieMaeRobin.com

6 juli 2020