Slagwerkgroep (v.a. groep 5)

Heb je altijd al willen drummen, maar nog geen drumstel huis? De Slagwerkgroep biedt een wekelijks trommel-uur, zonder dat je thuis hoeft te oefenen! We spelen op trommels van over de hele wereld en bouwen samen een repertoire op waarmee we ook gaan optreden!

Samen muziek maken is leuk en ook goed voor de sociale ontwikkeling. Hoe meer kinderen er mee doen hoe gezelliger het is. En hoe gezelliger het is hoe beter het ook gaat.

Al jaren brengt docent Patrick kinderen in contact met alle instrumenten die er te vinden zijn, en met succes! Wist je dat hij al jaren drumlessen geeft in het Muziekhuis, dus met ritme zit het wel goed. Met enthousiasmeren trouwens ook 😉

Leerlingen vanaf groep 5 en hoger worden in dezelfde groep geplaatst. Hierdoor zijn er binnen een groep verschillen in leeftijd en muzikale ontwikkeling. De cursus is zo ingericht dat er ruimte is voor dit niveauverschil en de docent zal hierop inspelen door te differentiëren.

Tijdens de cursus gaan we ook optreden voor de ouders! Allereerst op woensdagmiddag 9 december tijdens de Xmas middag samen met andere leerlingen van het Muziekhuis. Ook aan het einde van het seizoen tijdens het Plein Festijn op 3 juli zullen we samen met alle leerlingen van het Muziekhuis als afsluiting van het seizoen aan iedereen laten horen wat we geleerd hebben!

Na de cursus Slagwerkgroep

Heb je al interesse in privé- of duoles op een instrument? Kijk dan bij de pagina instrumentles. Kijk ook eens bij de cursussen Musical Kids (6-9 jaar) of Musical Class (10-17 jaar) als je graag in een musical wilt spelen. Wil je meer zingen? Kijk dan eens bij het kinderkoor Vocal Kids.


Deze cursus maakt deel uit van de Basisvorming Muziek 2-12 jaar:

Om kinderen zo goed mogelijk te begeleiden in hun muzikale ontwikkeling, heeft Muziekhuis Oudewater voor kinderen van 2 tot 12 jaar een nieuw traject Basisvorming Muziek ontwikkeld. Dit traject bestaat uit verschillende cursussen die op elkaar aansluiten. Plezier maken en spelenderwijs ontdekken staat in deze cursussen centraal. Na het volgen van dit traject is het kind optimaal voorbereid op een eventuele keuze voor een instrument. De lessen zijn zo opgebouwd dat elk kind zich in zijn/haar eigen tempo muzikaal kan ontwikkelen.

lees verder over het traject basisvorming muziek

Leeftijd:

Vanaf groep 5

Aantal lessen:

30 lessen

Lesduur:

45 minuten

Dag en tijd:

Dinsdag 16.15-17.00 uur

Lesdata:

Blok 1: 29 september, 6, 13, 27 oktober, 3, 10, 17, 24 november, 1, 8 december
Blok 2: 19, 26 januari, 2, 9, 16 februari, 2, 9, 16, 23, 30 maart
Blok 3: 13, 20 april, 11, 18 mei, 1, 8, 15, 22, 29 juni
(Instromen op 19 januari of 13 april mogelijk)

Prijs:

€255
8 termijnen van €31,87

Docent:

Patrick Streng

23 augustus 2020