Wouter Smeulders

Docent: Musical/Theater
Cursussen: Musical Clas 10-17 jaar

Over Wouter:

Wouter begon met dansen vanaf zijn vijfde. In de loop der jaren heeft hij ook zang en spel opgepakt. Zo tourde hij vanaf 2004 twee jaar lang met het Lichtstad Revuetheater Eindhoven en speelde hij in zijn eigen dorp verschillende stukken met Theatergroep Wizzel en de Peelcomedianten.

Van 2014 tot 2019 was Wouter werkzaam als teamleider recreatie voor Recrateam en diverse vakantieparken. Hier regisseerde hij onder andere verschillende kindermusicals, schreef en speelde hij dagelijks meeleeftheater en organiseerde hij activiteiten voor tot wel 800 gasten. Sinds 2019 is hij regisseur, casting director en copywriter voor events bij Moët Hennessy Nederland.

Momenteel is Wouter werkzaam bij TINA – de Tina Turner Musical van Stage Entertainment in de functie van swing met cover Roger, Erwin, Carpenter & Phil. Daarnaast werkt hij als zelfstandig musicalacteur bij WatvanWout en voor Van Hoorne Entertainment, waar hij onder andere minishows speelt van Kikker en Woezel & Pip.

Wouter is bij het Muziekhuis werkzaam als speldocent/regisseur en productieleider.

Opleiding:

Wouter heeft de Vooropleiding Dans gedaan op het Valuascollege in Venlo en in 2015 kreeg hij een jaar les op de MusicAllFactory Volwassenen in Tilburg. In 2019 is Wouter afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater in Amsterdam.

Top drie tofste ervaringen in je theater carrière:
  1. In 2006 werd de dansvoorstelling ‘‘Geldrop aan Zee’’ door ‘’Eye-Wash Productions’’ gemaakt. Een spektakel op locatie: een prachtig plein bij een molen met allemaal bewegende, rollende en rijdende decorstukken. De makers hadden niet verwacht dat er ook jongens op auditie zouden komen. Uiteindelijk hebben ze de hoofdrol omgeschreven naar een jongen. Drie keer raden wie die hoofdrol kreeg…
  2. In 2015 werd ik gecast als Eilif Nojocki voor de reprise van “Moeder Courage”. Een locatievoorstelling die speelde in openluchttheaters, pleinen en ruïnes. Om de voorstelling te beginnen door, met 32 graden in volledige soldatenkloffie, een huifkar vol met spullen en spelers door het losse zand tegen een heuvel op te trekken, dat gaf een enorme kick!
  3. In 2015 produceerde Stichting 8 Op De Schaal Van Richter ‘’Spring Awakening’’ in de Verkadefabriek in Den Bosch. Ik werd gecast als Georg Zirschnitz. De productie was een fantastisch avontuur. Als kers op de taart werden we liefst 7 keer genomineerd bij de Amateur Musical Awards. We mochten de avond ook openen en wisten 4 awards te verzilveren!
Website:

www.woutersmeulders.nl

19 juni 2018

Leave a reply

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.