Ouder & Peuter Muziek 

Kom gezellig samen met je peuter zingen, luisteren én spelen om met elkaar het plezier van muziek te ontdekken. Een unieke ervaring voor (groot)ouder/verzorger en (klein)kind!
In de cursus Ouder & Peuter Muziek ontdekken peuters samen met hun (groot)ouders/verzorgers op een speelse manier de wonderlijke wereld van muziek. In elke les staat een thema centraal, zoals bijvoorbeeld een feestdag of het seizoen. We leren leuke liedjes die tijdens allerlei dagelijkse bezigheden gezongen kunnen worden. Ook gaan we samen aan de slag met muziek maken op verschillende instrumenten en met allerlei materialen.

De muziekles voor peuters stimuleert de verbeelding van de peuters door hen actief te betrekken bij het ontdekken van geluiden, ritmes, instrumenten en beweging. Deze unieke ervaring voor (groot)ouder en kind zorgt voor veel plezier én stimuleert de ontwikkeling van je peuter op het gebied van taal, spraak en op (senso)motorisch, sociaal en emotioneel vlak.

Deze cursus maakt deel uit van de Basisvorming Muziek 2-12 jaar:

Om kinderen zo goed mogelijk te begeleiden in hun muzikale ontwikkeling, heeft Muziekhuis Oudewater voor kinderen van 2 tot 12 jaar het traject Basisvorming Muziek ontwikkeld. Dit traject bestaat uit verschillende cursussen die op elkaar aansluiten. Plezier maken en spelenderwijs ontdekken staat in deze cursussen centraal. Na het volgen van dit traject is het kind optimaal voorbereid op een eventuele keuze voor een instrument. De lessen zijn zo opgebouwd dat elk kind zich in zijn/haar eigen tempo muzikaal kan ontwikkelen.

Leeftijd:

2-4 jaar

Aantal lessen:

Per serie 3 lessen (lesduur: 45 min)

Dag en tijd:

Zaterdag 9.00-9.45 uur

Lesdata:

serie 1: 27 januari, 3 en 10 februari
serie 2: 23, 30 maart en 6 april

Prijs

€50 per serie van 3 lessen.

Aankomende
evenementen

Bekijk welke evenementen en voorstellingen je in het Muziekhuis kunt bezoeken. 

Salsa Fiesta
25 mei 2024
Voetjes van de vloer op de salsaklanken van DJ Carlos Holland! Of je nu een doorgewinterde danser bent, net de eerste salsa passen hebt geleerd of gewoon wilt genieten van de muziek.
Pleinfestijn
22 juni 2024
We sluiten het seizoen spetterend af met presentaties door leerlingen van allerlei instrumenten en allerlei leeftijden!
Familievoorstelling ‘Roodkapje’ – Ochtend
29 september 2024
Na 388 jaar is Roodkapje het ineens beu. Altijd hetzelfde verhaal. Ze besluit het eens helemaal anders te doen; ze kiest een ander pad, tot groot verdriet van de Wolf.
Familievoorstelling ‘Roodkapje’ – Middag
29 september 2024
Na 388 jaar is Roodkapje het ineens beu. Altijd hetzelfde verhaal. Ze besluit het eens helemaal anders te doen; ze kiest een ander pad, tot groot verdriet van de Wolf.
Sinterklaasvoorstelling ‘Oh, Kom Er Eens Kijken’
17 november 2024
Op humoristische en vrolijke wijze wordt er verteld en gezongen over de Sint; zijn kleding, een geheim verhaal over de Schimmel, zijn secretaresse, je schoen zetten en meer grappige anekdotes. En moeten wij geen cadeau inpakken voor de Sint? Híj is tenslotte jarig!!
Kerstvoorstelling ‘Een Kist Vol Winterliedjes’
22 december 2024
Ze zingen liedjes over sneeuwballen, mooie lichtjes en bevroren tenen. Ook maken ze muziek met kerstbelletjes want zoals altijd doen de kinderen lekker mee! Ze gaan samen dansen, zingen en muziek maken. En wat zit er dit keer weer allemaal in de kist verstopt?