Onderwijs

Binnenschools en buitenschools muziekonderwijs

In het Muziekhuis is er niet alleen na schooltijd van alles te beleven, maar ook tijdens schooltijd helpt het Muziekhuis mee met meer muziek voor alle kinderen in Oudewater en omgeving.

Muziek ook op het rooster bij de basisscholen

Alle basisscholen uit Oudewater en ook diverse scholen uit Montfoort, Haastrecht, Lopik, Polsbroek en Cabauw werken in de klas met de 123ZING Muziekmethode. De groepsleerkrachten van deze scholen gebruiken de digitale lessen en liedjes van 123ZING in de klas. Het team van Muziekhuis Oudewater biedt ondersteuning voor de groepsleerkachten en verzorgt op verzoek aanvullende workshops.

Spelenderwijsorkest

Drie keer per jaar komen leerlingen van groep 5 t/m 8 van basisscholen uit Oudewater tijdens schooltijd naar het Muziekhuis voor de Spelenderwijsorkest lessen. Tijdens deze lessen ontdekken kinderen spelenderwijs instrumenten uit de popmuziek, klassieke muziek, blaasmuziek en wereldmuziek. Na drie lessen spelen ze al samen als orkest en ervaren ze hoe leuk én bijzonder het is om met elkaar muziek te maken.

Buitenschoolse cursussen en lessen in het Muziekhuis

Na schooltijd kunnen kinderen die na de spelenderwijsorkest lessen graag verder gaan met muziek, zang, theater of dans in het Muziekhuis kiezen uit het brede aanbod cursussen en lessen.

WIST JE DAT…

….Sebastian en Loes van het Muziekhuis de ontwikkelaars zijn van de 123ZING Muziekmethode. De studio en het kantoor van 123ZING zijn ook gevestigd in het Muziekhuis. Landelijk werken er inmiddels meer dan 2000 basisscholen met deze muziekmethode.

Basisvorming muziek 2-12 jaar

Aansluitend op het binnenschoolse muziekonderwijs met 123ZING en het spelenderwijsorkest, heeft het Muziekhuis het naschoolse traject Basisvorming Muziek ontwikkeld voor kinderen van 2-12 jaar. Lees meer.